Fotoshoot: Mercedes-benz SLR Mclaren Roadster

Supercars, ze zijn het type auto waar elke petrolhead van kan blijven dromen, hopend om er ooit één te bezitten. Of zelfs gewoon één te zien, want voor de meeste onder ons zijn supercars allesbehalve dagelijkse kost. Nu had ik het geluk dat ik via een kennis aan een heel mooi exemplaar kon geraken voor een fotoshoot: de Mercedes-Benz SLR Mclaren Roadster.

IMG_6857-bewerkt 2

Intussen is de fotoshoot al een dik jaar geleden, maar ik deel het toch nog graag even met jullie. De Mercedes SLR is dan ook een knap staaltje techniek gecombineerd met een vrij imposant uiterlijk. De lange neus, de vreemde gaten in de motorkap en zijkant hebben mij altijd gefascineerd. Net zoals de spectaculaire vleugeldeuren die toch wel de aandacht van elke omstaander trekken. Niet erg handig natuurlijk want terwijl iedereen staat te kijken, moet jij proberen de afstand te overbruggen die de uitlaten innemen tussen het interieur en de buitenwereld. Inderdaad, de uitlaten steken niet vanachter uit, maar aan de zijkant. Ze zitten onder de vleugeldeuren verwerkt in het chassis. Het is zeker niet alledaags, maar op zich ziet het er best wel cool uit.

IMG_6855-bewerkt 2

Spectaculair zijn ook de prestaties. Maar liefst 626 pk wordt geproduceerd door de V8 met kompressor onder de motorkap, goed om in 3,8 seconden van 0 naar 100 te sprinten. En dat in alle luxe die het interieur te bieden heeft, want ja hoor dat is ook zeer knap gedaan door onze Duitse vrienden!

Verder wil ik natuurlijk gewoon de foto’s laten spreken. Andere fotoshoots zijn terug te vinden op mijn facebookpagina. Wie trouwens zelf een fotoshoot wil
van zijn wagen mag daar zeker een berichtje nalaten!