FORD PAKT ONS ALLEMAAL OP SNELHEID: NIEUWE FOCUS RS

FordFocusRS_01

Letterlijk en figuurlijk. Letterlijk omdat het een bommetje is, figuurlijk omdat niemand had verwacht dat de Focus RS nu al zou voorgesteld worden.

Het topmanagment van Ford staat er niet om bekend om altijd haar beloftes na te komen (Ford Genk RIP). Het had eerder beslist om geen 3e generatie van de Ford Focus RS te maken. Gelukkig heeft die inconsistentie toch nog een voordeel voor menig autoliefhebber. Eind vorig jaar verheugde Ford ons met het nieuws dat de Focus RS dan toch een opvolger zou krijgen. Ford had er wel niet bijverteld wanneer precies. De auto werd gisteren op hippe manier voorgesteld met kunstrallyrijder Ken Block.

De nieuwe Focus RS wordt alvast een stuk praktischer omdat de huidige generatie in tegenstelling tot de twee voorgaande generaties enkel in 5 deurs variant verkrijgbaar is. Dat wordt alweer een stuk gemakkelijker om de aankoop te verantwoorden aan het vrouwtje.

FordFocusRS_04

Nieuw ten opzichte van het vorig model zijn zowel de vierwielaandrijving als de 4 cilinder. De 2,3 4 cilinder EcoBoost motor met twin-scroll turbo ligt ook in het vooronder van de nieuwe Mustang, maar levert hier 320 pk. 70% van het beschikbare koppel kan naar de achterwielen gestuurd worden, wat volgens Ford garant staat voor zeer dynamische rijeigenschappen. Als kers op de taart komt de auto met manuele zesbak. Wij voelen het alvast kriebelen…