Ford bevestigt komst nieuwe Focus RS

tijdelijk

Ford bevestigt volledig nieuwe Focus RS en minstens 11 andere performante Fords in de komende jaren.

De nieuwe Focus RS wordt letterlijk een wereldauto. De RS zal ontwikkeld worden door een nieuw gecentraliseerd “Ford Performance” team en zal bovendien in alle belangrijke markten verkocht worden.

Ook de nieuwe Focus RS krijgt voorwielaandrijving maar neemt – helaas – afscheid van de 2,5 vijfcilinder. Waarschijnlijk komt er een EcoBoost viercilinder motor in het vooronder. Naast de Focus RS zullen in de komende zes jaar ook nog tal van andere Ford Performance modellen het levenslicht zien. Dan denken we vooral aan een ST-versie van de Mondeo, een sportievere Shelby variant van de nieuwe Mustang en een ST-versie van de volgende generatie Fiesta. Een opvolger voor de fantastische Ford GT lijkt ook niet volledig uitgesloten.

Ford Focus

De RS geschiedenis gaat terug tot 1969 met de Taunus P7. Andere Ford RS modellen waren de Capri, de Sierra en twee generaties van zowel de Escort als de Focus. Vaak werd er ook gebruik gemaakt van de gerenommeerde Cosworth motoren.

We hopen alvast dat de Ford Proving Ground in Lommel een positieve bijdrage zal leveren in het nieuwe Ford Performance verhaal. AutoJunior is alvast vrijwilliger om uit te zoeken of de toekomstige Focus RS de Renault Mégane RS van haar troon kan stoten.