Renault Apine

Eindelijk de productieversie van de Renault Alpine!

Het Renault Alpine project is duidelijk een project van lange adem. Van zéér lange adem zelf … want het idee om het merk opnieuw leven in te blazen dateert al van 2007.

In 2012 werd een concept van de nieuwe Alpine voorgesteld, maar het ontwerp wierp toch heel wat vraagtekens op omdat de link met de Alpine’s van de jaren ’70 en ’80 volledig doorbroken was. Het ontwerp ging desondanks niet de vuilbak in, want tot op vandaag kan je in de World Series by Renault de Renault RS-01 aan het werk zien en daar zijn we niet treurig om. Renault ging samen met Caterham terug naar de tekentafel en in 2015 en 2016 volgden talloze concepten die er best wel productieklaar uit zagen én met de nodige verwijzingen naar de Alpine Berlinette van weleer. De laatste concept versie stond trouwens nog op het Dreamcars salon begin dit jaar.

Renault Apine

In Genève staat dus de finale productieversie en die krijgt niet geheel verrassend A110 als modelnaam. De vermoedelijke richtprijs van de Renault Alpine komt wellicht uit bij een 60.000 tal euro, niet voor iedereen weggelegd dus.