Bugatti Veyron in Monaco

Een dag in: Monaco

Bugatti Veyron in Monaco

 

Monaco, de hemel op aarde voor menig liefhebber van dure, exclusieve en spectaculaire wagens, yachten en decadentie. Wij liepen er één dagje rond en dit is onze conclusie.

Monaco is niets meer dan wat er over verteld wordt. Overal zie je de meest exclusieve en duurste bolides rondrijden. Wat nog meer opvalt is dat je vaak dezelfde wagens voorbij ziet komen. Sommige mensen hebben echt niets beters te doen dan gewoon rondrijden in Monaco en hun auto showen. Nu ja… rondrijden… eerder in de file aanschuiven. Het verkeer in Monaco is gewoon één lange, decadente file. Al hoor je ons, auto-liefhebbers, daar niet over klagen.

Wanneer we langs de boten en gigantische yachten wandelden kwamen we een West-Vlaming tegen die op één van die privé-yachten werkt. Hij vertelde ons dat de boot verschillende eigenaren had, maar officieel geen enkele… We willen niet weten hoe dat allemaal in elkaar zit, maar heel legaal klonk het niet. Hoe dan ook, hij vertelde ons ook dat het €100.000 kost om de boot één week te huren. Maar, ging hij verder, “Dan heb je nog geen meter gevaren, niets gegeten en gedronken, enz.”
“Leuk…”, was het enige wat we hier op te zeggen hadden.

Wat verder in de haven vond ook de Solar 1 Monte Carlo Cup plaats. Een kampioenschap voor boten aangedreven op zonne-energie. Ook leuk om te zien.

Na een stevige beklimming tot aan het paleis van Monaco, terug naar beneden tot aan de haven en opnieuw een beklimming kwamen we terug aan op het plein voor het casino en het ‘Hotel de Paris’. Daar zijn de valet’s dag in en dag uit druk bezig met de wagens van de gasten te parkeren rondom het plein. Hoe duurder, opvallender en exclusiever je wagen, hoe meer kans dat ze hem voor de deur parkeren. Als alles al vol staat, wordt de minst exclusieve wagen gewoon verplaatst naar de ondergrondse parkeergarage en mag jouw auto zijn plaats innemen. Een mooi voorbeeld van waar het in Monaco eigenlijk om draait… Opvallen.

Hieronder vind je nog enkele foto’s en uiteraard een filmpje. Veel kijkplezier! 😉