Dream Cars 2015: Porsche 918, GT3, Macan S, Cayman GTS, Targa

Porsche heeft ook heel wat moois meegenomen naar het autosalon. Hun showwagens lopen van een raceklare GT3 tot een diesel macan, ze hebben zelfs een hybride staan.

IMG_2365

Doordat het dit jaar officieel het salon van de bedrijfvoertuigen is heeft Porsche geen “gewone” stand op het salon. Ze krijgen, zoals een hele reeks exclusieve merken, een stand in paleis 11 tijdens een 3 dagen durend speciale Dream Cars tentoonstelling. Deze vult de volledige hal 11.

IMG_2467

Van alle exposanten tijdens het dream cars evenement heeft porsche de meeste wagens meegenomen. Met 6 wagens proberen ze hun volledige gamma te vertegenwoordigen. De meest basic Porsche aanwezig is hun bestseller, de macan diesel. Hij kreeg een gewaagde blauwe kleur om toch nog op te vallen tussen het zwaardere geschut van Porsche. Ze hebben namelijk de sportiefste variant van zowel de carrera als de cayman. De carrera GT3 is momenteel, we verlangen al naar de GT3-RS, de porsche voor een circuitdag. Wil je echter een middenmotor hebben kan je bij porsche voor de cayman of boxster gaan. De GTS is met 340 Pk de krachtigste uit deze reeks. Hij wordt geprezen voor zijn rijgedrag en het geluid die uit de boxster 6 komt.

IMG_2442

Er is ook wat nostalgie aanwezig. Prosche heeft op de 991 reeks opnieuw de targa variant geintroduceerd. Deze is gebaseerd op de eerste generatie targa uit 1974 die ook te bezichtigen is.

De kers op de taart bij porsche is natuurlijk hun hybride hypercar, de porsche 918. Deze wordt aangedreven door een combinatie van 2 elektromotoren op de voorwielen met elk 140 pk en een atmosferische V8 op de achterwielen met 600Pk. Dit levert een beangistend totaal van 840 Pk op. Met deze dubbele aandrijving heeft Porsche 2 records op de nurbürgring op hun naam. Het ronderecord samen met een minimaal verbruik.

IMG_2355