Dream Cars 2015: Alpina B4 Coupé

Voor diegenen die op zoek zijn naar exclusiviteit, kwaliteit en state-of the-art technologie is Alpina het antwoord.

IMG_3555

Al meer dan 50 jaar produceert Alpina in samenwerking met BMW speciale auto’s voor kenners. De nieuwkomer van Alpina is de B4 biturbo, een verbeterde versie van de BMW 435i.
Zoals alle Alpina’s is deze B4 het ultieme compromis tussen elegantie en sportiviteit . Nu BMW afstapt van de V8 biturbo en terugkeert naar zijn essentie met de traditionele 3-liter zes-cilinder in-lijn.

IMG_3556

Alpina neemt het echter een stapje verder, de oorspronkelijke 300 pk worden opgedreven naar 404 pk. Maar het indrukwekkendste is het koppel dat van 400 Nm naar 600 Nm stijgt. De 0-100km/u lukt in amper 4.2 seconden voor de achterwielaangedreven-versie,  voor de vierwielaangedreven is dat slechts 4 seconden.

De verschillen met de 4-serie van BMW zijn niet enkel te merken onder de motorkap. Langs de buitenkant merk je overduidelijk dat het om een Alpina gaat dankzij de typische Alpina-velgen en subtiele spoiler. Alpina koos er ook voor de gewone bumpers op de auto te plaatsen. Deze geven de B4 een subtielere look.

IMG_3564

Het interieur van de B4 is de kers op de taart, naast het rijplezier komt namelijk ook nog het comfort. Het interieur is opgemaakt uit een combinatie van twee bekledingen. Een traditionele en klassieke hoofdkleur. Elk detail werd in dezelfde kleur als de carrosserie gedoopt. Het geheel herinnert ons aan de slogan van Alpina: “Perfektion im Detail”.