De Nieuwe Porsche 911 GT3-RS Naakt Gespot in Parkeergarage

2016 Porsche 911 GT3 RS

Een Instagram gebruiker heeft nieuwe foto’s kunnen nemen van de nieuwe Porsche 911 GT3-RS. Deze keer zonder camouflage. Wat een dik ding!

Dit is hem dan, de nieuwe Porsche 911 GT3-RS.  Een volledig ‘naakte’ versie van de meest hardcore 911 (generatie 991) werd gespot door een Instagram gebruiker en wat ziet hij er agressief uit!

2016 Porsche 911 GT3 RS

De Porsche-ingenieurs hebben er een aanzienlijk bredere en hogere spoiler op gemonteerd in vergelijking met de “normale” GT3, er is een nieuwe front splitter en er zijn dikke ventilatiegroeven gesneden in de wielkasten vooraan. De RS-versie van de 911 is altijd het meest op circuitwerk voorzien en dit is ook te zien aan de dubbele ‘bubbel’ op het dak. Deze moeten wat extra hoofdruimte bieden voor als er een helm wordt gedragen op het circuit.

2016 Porsche 911 GT3 RS

Technische details van de nieuwe RS zijn nog niet bevestigd, maar een atmosferische 4,0-liter flat-six (yeah!) wordt verwacht, met een vermogen van rond de 500 pk. Deze kracht zal naar de achterwielen gestuurd worden via de al reeds gekende zeven traps PDK met dubbele koppeling. De puristen onder ons vragen zich, net als wij, waarschijnlijk al af of er een manuele versnellingsbak beschikbaar zal zijn op deze GT3-RS. Porsche heeft hier jammer genoeg nog niets over laten weten, maar laat ons hopen dat deze ‘ouderwetse’ roerstok niet verdwijnt.

2016 Porsche 911 GT3 RS

We houden jullie op de hoogte.