De Ferrari 812 SuperFast, de nieuwe opvolger van de F12 Berlinetta

De Ferrari F12 Berlinetta gaat ook alweer enkele jaartjes mee. Ferrari vond het dus hoog tijd om een opvolger te bouwen. Vandaag kwam dan ook het persbericht dat hij er eindelijk was. We stellen je voor: de Ferrari 812 SuperFast!

Een originelere naam hadden ze helaas niet kunnen bedenken. Maar ach, een nieuwe Ferrari is altijd leuk natuurlijk. Ongeacht of de naam wat tegenvalt of niet. De 812 SuperFast volgt dus de Ferrari F12 Berlinetta op en is voorzien van een gloednieuw uiterlijk. Een beetje druk weliswaar, en of het jouw smaak is moet je zelf maar uitmaken. Wij zijn vooral benieuwd naar de amateurfoto’s. Pas dan geven we liever een mening over het uiterlijk.

Onder de motorkap van de 812 SuperFast bevindt zich een splinternieuwe 6,5l V12 met 800(!) Pk en 718 Nm. Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken dus. Tevens is dit dan ook het snelste productiemodel dat Ferrari ooit heeft gebouwd. Op de gelimiteerde auto’s zoals de Laferrari na natuurlijk.

Deze Ferrari haalt een topsnelheid van boven de 340 km/u en sprint naar de 100 km/u in 2,9 seconden. We zijn benieuwd wie dit als eerste zal uitproberen. Voor wie bij het kopen van een Ferrari toch denkt aan het verbruik geven we ook nog even die cijfers mee. Het normverbruik van de 812 SuperFast is 14,9 liter per 100 km. De Co2-uitstoot bedraagt zo’n 340 g/km.

De prijs van deze nieuwe Ferrari kennen we helaas nog niet, maar als we andere bronnen mogen geloven zou dit neerkomen op minstens €300.000. De 812 SuperFast zal ook te zien zijn op het autosalon van Génève. Zorg er dus maar zeker voor dat je erbij bent!