De BMW M2 wordt jouw nieuwe favoriet

Het was lang wachten op de officiële release van dit bericht. BMW-fans trokken het dan ook niet veel langer maar geduld wordt zoals altijd mooi beloond. Deze keer in de vorm van een rasechte BMW, we bedoelen niet dat circuitbeest van eerder deze maand, maar de gloednieuwe BMW M2. De ‘puurste’ BMW sinds de 1M Coupé van alweer vijf jaar geleden. Met bijbehorend videomateriaal om de vingers bij af te likken.

bmw-m2-026

Optisch lijkt het wel of deze M2 de wasmachine inging als een M4 en er ietwat gekrompen is uitgekomen. BMW’s bekende luchtinlaten, xenon-lampen en air curtains zijn vanzelfsprekend weer van de partij.

bmw-m2-018

Achteraan krijgen we een functionele diffuser met twee keer twee kleine uitlaatpijpjes. De gelijkenissen met de 1M Coupé zijn sprekend. Let op de subtiele spoilerlip op de kofferbak. Bekijken we het zij-aanzicht van de nieuwe BMW M2, dan lijkt het nog meer op een flashback van vijf jaar  naar de 1M.

bmw-m2-027

Vooraan liggen 245/35’ers, achteraan zijn dat 265/35-banden. De nieuwe BMW M2 meet net geen 4,50 meter en voor de liefhebbers van het exemplaar op de persfoto’s; het kleur is Long Beach Blue. Verder kan je ook kiezen uit Alpine White, Mineral Grey en Black Sapphire.

bmw-m2-007

De échte fun is uiteraard onderhuids te vinden. Wie BMW zegt, zegt in één adem ook zes-in-lijn. Dat klopt ook bij de BMW M2. Een drie-liter zescilinder zorgt voor een schitterende 370 pk bij 6500 toeren. De 465 Newtonmeters kunnen bij een overboost getikkeld worden naar een ronde 500 Nm. Mooie cijfers voor een ‘kleine’ coupé. Wat nog mooier is, is de keuze tussen een manuele zesbak en een M DCT automatische transmissie met dubbele koppeling. Die laatste kan je trouwens nog naar jouw keuze op Comfort-, Sport-, of Sport+ -modus zetten.

bmw-m2-034

De sprint naar 100 km/u met jouw automatische BMW M2 zal je toch iets sneller voltooien dan de handgeschakelde variant. 4,3 seconden voor de automaat en 4,5 seconden voor de manuele zesbak. De topsnelheid ligt zoals altijd begrensd op 250 km/u. Met het optionele M Drivers Package kan je dat verlengen naar 270 km/u. Nog een leukigheid om aan te vinken bij de plaatselijke BMW-concessie is de Driving Experience Controle-optie, die regelt de elektronische uitlaatkleppen. Zodat je zelf kunt regelen wanneer je jouw buurman wilt wekken. Persoonlijke meningen worden ten sterkste geapprecieerd. Onze mening? Laat maar komen die rijtest ;). Nieuwe rijtesten opvolgen kan hier , hier en ook nog hier

bmw-m2-014