Altijd verbonden dankzij Seat’s ‘Connected Car’

Nog geen 24 uur geleden berichtten we over Volvo’s unieke ‘geen sleutel’-technologie waarbij enkel en alleen de smartphone voldoende is om de wagen te openen en sluiten én om te delen met vrienden en familie. Ook al weet Volvo dat niemand dat ooit gaat doen. Ook Seat zit met dergelijke technologie in de pijplijn. Toevallig de dag na Volvo’s nieuws of een ongelukkige timing? Soit, de technologie van Seat lijkt nog een stapje verder en concreter te staan dan die van Volvo.

ESC0803-como-objeto-inteligente-1

Op het Mobile World Congress (MWC) dat komende maandag begint in Barcelona zal Seat, in samenwerking met Samsung en SAP, gloednieuwe technologie-concepten tentoonstellen. Die concepten zullen in de toekomst dan geïmplementeerd worden in Seat-modellen. Wat denk je van een app om jouw persoonlijke parkeerplaats te reserveren en zorgeloos de stad in te rijden? Betalen voor die gereserveerde parkeerplaats kan dan meteen gebeuren via dezelfde app wanneer je jouw plekje verlaat. En dat allemaal zonder de wagen te verlaten.

ESC1340-como-objeto-inteligente-1

De voornaamste nieuwigheid die Seat wil introduceren op z’n gamma is het ‘Digital Key Sharing’. Synchroon aan Volvo’s ‘wij willen tegen 2017 alle autosleutels bannen’. Maar Seat gaat nog een stapje verder. Naast het openen en sluiten van deuren kan je jouw Seat ook afkoelen via smartphone of smartwatch en zelfs de vensters openen. Als dat niet handig is tijdens de warme trip naar het zuiden!

ESC1090-como-objeto-inteligente-1

Toegang verlenen aan vrienden en familie kan ook bij Seat. De eigenaar geeft dan een virtuele kopie van de digitale sleutel aan zijn/haar vriend zodat die laatste de wagen zonder moeite kan openen. En daar houdt het niet op. Seat zorgt zelfs voor een tijdslimiet die de geldigheid van de virtuele gekopieerde sleutel beperkt. En ook daar houdt het niet op voor de Spanjaarden. Een snelheidslimiet of rijmodus instellen voor vrienden of familie zou zomaar even realiteit kunnen worden. Practical jokes onder vrienden worden dan plots een pak leuker.

ESC0894-como-objeto-inteligente-1