Crazy Color Edition: G 63 en 65 AMG

Crazy Color

De G-Klasse van Mercedes blijft een fenomeen. De auto is op zich al vrij opvallend, zeker in AMG trim. AMG doet daar nu nog een schepje bovenop door de G 63 en G 65 in vijf opvallende kleuren aan te bieden.

Matte kleuren zijn passé, een kleur moet gewoon uitzonderlijk opvallende zijn dachten ze bij AMG. Het was AMG waarschijnlijk ook opgevallen dat ze bij hun Performance afdeling veel G klanten over de vloer kregen met de vraag of ze hun bestelde G in een opvallende kleur konden krijgen. Talrijke kleurvolle wraps vonden ook hun weg naar de G-Klasse.

AMG maakt het haar klanten nu een stuk gemakkelijker en biedt de G 63 en G 65 AMG aan met 5 opmerkelijke kleuren: Solarbeam (kennen we al van de AMG GT), Tomatored (mijn persoonlijke favoriet), Sunsetbeam (met wat fantasie inderdaad een beetje zoals de zonsondergangkleur), Talacticbeam (soort paars waarin je niet gezien wilt worden) en Aliengreen (je zou inderdaad voor minder aliens gaan zien). Alle kleuren kosten je minstens het equivalent van een deftig uitgeruste Renault Clio. Afromen van de markt noemen ze dat. Het brengt alvast hopelijk wat meer kleur op de weg.

tomatored

Technisch verandert er trouwens niks. De 5,5 liter V8 en 6 liter V12 leveren nog steeds respectievelijk 544 en 612 pk. De G 65 is trouwens (officieel) de duurste Mercedes in de Belgische catalogus. Met 397 g CO2 ook de fiscaal minst aantrekkelijkste, tenzij je geen achterzetels nodig hebt.

sunsetbeam