Chris Harris voelt de 570S aan de tand

De alom bekende Brit Chris Harris test een lang verwacht product uit eigen land, de McLaren 570S.

Met de McLaren 570S wil het Britse sportwagenmerk Mclaren wat klanten afsnoepen van Porsche en Ferrari. De 570S is namelijk de eerste telg in de sport series-klasse. Dit wordt de nieuwe instapklasse voor Mclarenklanten. Een instapklasse noemen ze het zelf want de Mclaren 570S haalt, zoals de naam al laat vermoeden, 570 pk uit de gekende 3.8 liter dubbele turbo V8 die we ook al vonden in de Mclaren 650S. Deze krachtbron stuwt de 570S naar 100 km/h in amper 3.2 seconden en is zeker voldoende om een glimlach op ieders gezicht te krijgen.

Met deze nieuwe klasse wil McLaren ook meer focussen op twee andere aspecten van een sportwagen. Ten eerste willen ze van de 570S een dagelijks bruikbare sportwagen maken. Dit doen ze onder andere door de in- en uitstap van de wagen te vergemakkelijken en het infotainmentsysteem werd volledig herzien. Ten tweede willen ze dat de bestuurder van de 570S meer fun kan hebben met zijn wagen op de openbare weg. Hiervoor veranderd McLaren de volldige ophanging van de wagen. Terwijl de vorige McLarens een ingewikkelde, volledig verbonden hydraulische ophanging hadden maakt de 570S gebruikt van traditionele rolbeugels en adaptieve dempers. Dit moet de bestuurder ook meer het gevoel geven dat hij de wagen bestuurd en niet een computer die voor elke bocht de perfecte stijfheid van de ophanging instelt. Volgend jaar krijgt de 570S er een klein broertje bij in de sport series klasse; de 540S. Ook hier staan de cijfers in de naam voor het aantal pk onder de motorkap.

Voor mensen die vaker kijken naar video’s van Chris Harris, ook wel ‘monkey’ genaamd, gaat een rijtest altijd gepaard met het opdriften van een setje achterbanden. Enjoy!