Koenigsegg Agera R

C’est partie: Monaco ontvangt Koenigsegg, Bugatti en Ferrari

De drukste week voor het piepkleine belastingparadijs Monaco is gestart. Morgen begint Top Marques Monaco 2016, een beurs voor iedereen die veel geld kan uitgeven. Auto’s, jachten, juwelen en al de rest wat een rijke Rus’ hartje begeert. Dit event trekt enorm veel volk, ook chique volk, ook AutoJunior zakt dit weekend af naar Monaco. Niet met onze eigen Maserati zoals vorig jaar, maar met het vliegtuig, helaas niet het onze. Drie extreem exclusieve wagens van Ferrari, Koenigsegg en Bugatti trokken onze aandacht.

Elke zelfrespecterende autospotter is deze week/weekend in Monaco. Unieke foto’s of video’s maken is er dus niet bij. Wel heeft de AutoJunior-delegatie unieke plannen met een tuner uit Abu Dhabi. Volgen is dus de boodschap. Hier, hier en vooral hier.

fairmont hotel
bron: filfranck.com

Aan een van Monaco’s bekendste hotels, het Fairmont, in de beroemde Formule 1-bocht met kamers boven de beroemde tunnel, werd begin deze week al heel wat exclusiefs gespot. Wat dacht je van deze Ferrari F12 Berlinetta Mansory Stallone?

Ferrari F12 Berlinetta Mansory

Tuning op een F12 is misschien niet bijzonder smaakvol maar de eigenaar heeft blijkbaar wel verstand van het aankopen van leuk spul gezien de Mansory G63 AMG 6×6.

Ferrari F12 Berlinetta Mansory

Deze prachtige Zwitserse Koenigsegg Agera R werd ook aan het Fairmont-hotel gespot. Vooral de kleurstelling valt op. De 5-liter V8 zorgt voor een overweldigende 1.140 pk. Exclusief? Daar mag je zeker van zijn.

Koenigsegg Agera R

Koenigsegg Agera R

Last but not least, de gloednieuwe Bugatti Chiron, 1.500 pk en 1.600 Nm koppel. Ze blijven het daar toch maar mooi doen in Molsheim.

Bugatti Chiron

Bugatti Chiron