Betaal autoverzekering volgens jouw rijgedrag met AXA’s Pay How You Drive

Elke jongere kent het verhaal intussen. Je bent 18 jaar, je haalt jouw rijbewijs en wilt een eerste auto aanschaffen. Al snel ontdek je de torenhoge premies voor autoverzekeringen voor 18-jarigen met geen rij-ervaring. Wat gebeurt er dan meestal? Jongeren worden gebruikelijke bestuurder op mama’s of papa’s verzekering. AXA bank en verzekering is nu pionier met het ‘Pay How You Drive’-principe. Een premie berekent op basis van jouw rijgedrag in het alledaagse verkeer.

Sinds 2008 zijn de AXA-mensen er al mee bezig, technologie om het rijgedrag van de verzekerden te meten. Niet alleen om zichzelf in te dekken tegen kamikazes op de weg. Ook om een eerlijker premie-systeem in te voeren. Hoe veiliger je rijdt, hoe minder je betaalt.

axa 2

Afgelopen maandag, 29 februari 2016, was het dan zover. De persvoorstelling van het Pay How You Drive-systeem. Na de installatie van een applicatie en het aansluiten van de AXA drive key kan je laten zien hoe veilig jij rijdt. Op basis daarvan wordt een score berekent. Die score is de basis voor de berekening van jouw premie het jaar nadien.

axa 1

Intekenen op deze vorm van eerlijke autoverzekering kan via de website van AXA. Bij het intekenen krijg je trouwens direct 20% korting op jouw premie. Het jaar nadien wordt de premie aldus berekend volgens jouw eigen rijstijl (score).