bentley mulsanne speed

Bentley Mulsanne Speed

bentley mulsanne speed

Met zijn vermogen van 537 pk en 1.100 Nm koppel plus een naar wens regelbare ophanging en sportievere stuurinrichting geeft de nieuwe Mulsanne Speed voorrang aan het rijplezier van de bestuurder.

Vooraan ligt nog steeds een V8-motor met dubbele turbo die ervoor zorgt dat de Mulsanne Speed van 0 naar 100 km/u gaat in amper 4,9 seconden. Hij gaat desgewenst door tot 305 km/u. De versnellingsbak werd ook aangepast om de enorme hoeveelheid koppel onder controle te kunnen houden. Daarnaast voegden ze een nieuwe S-modus toe die, wanneer ingeschakeld, ervoor zorgt dat het toerental niet onder de 2000 t/min zakt, om er zo voor te zorgen dat je altijd al het koppel voor handen hebt.

bentley mulsanne speed interieur

De roestvrijstalen roosters met honingraatstructuur van het radiatorrooster, de luchtinlaten in het onderste deel van de voorbumper en de luchtuitlaten in de voorvleugels met een donkere afwerking, zorgen er allemaal voor dat de Mulsanne Speed er wat stoerder uitziet dan zijn ‘normale’ broertje. Voor de rest werd de wagen uitgerust met 21-duimsvelgen en zijn er 4 nieuwe kleuren beschikbaar.

bentley mulsanne speed

Leuke nieuwigheden in het interieur omvatten ondermeer een geïntegreerde harde schijf van 60GB waar de bestuurder en zijn passagiers films en muziek kunnen opslaan, iPad-aansluitingen en een Naim for Bentley audiosysteem van 2.200 W met 14 luidsprekers. Wifi aan boord en een flessenkoeler met bijhorende kristallen champagne-glazen behoren ook tot de mogelijkheden.

Een prijs voor al dit lekkers is er nog niet, reken op iets boven de €300.000. De ‘gewone’ Mulsanne is te koop voor €296.934. Misschien toch voor de Mercedes S500L gaan?