Panamera Sport Turismo

Autosalon Genève: Porsche Panamera Sport Turismo

Wellicht een belangrijk model voor Porsche deze Panamera Sport Turismo. Op het eerste zicht lijkt het een hoogzwangere Panamera, maar de praktische voordelen zouden wel eens in het voordeel van deze break kunnen spelen.

Porsche koos met de ‘Sport Turismo’ benaming eerder voor een exotische naam. Break was dan ook een te ordinair achtervoegsel voor de nieuwe creatie van Porsche. In real life is het toch even wennen aan het design van de achterkant, maar het levert alvast een extra zitplaats, extra hoofdruimte, een lagere laaddrempel en extra kofferruimte op. Al is dat laatste met 20 liter vrij beperkt, maar in deze Sport Turismo kan je wel hoger stapelen uiteraard.

Panamera Sport Turismo

De Panamera Sport Turismo komt er voorlopig in volgende versies: Panamera 4, Panamera 4S, Panamera 4 E-Hybrid, en de Panamera Turbo.  Die laatste beschikt over de 4 liter V8 met maar liefst 550 pk, maar heeft wel een navenant prijskaartje van bijna € 163.000. Technisch is de Sport Turismo evenwaardig aan de ‘gewone’ Panamera: vierwielsturing, Porsche Dynamic Chassis Control (stabiliseren van dwarsrotaties van het onderstel) en vierwielaandrijving.

Panamera Sport Turismo

Meer Genève nieuws vind je hier.