Autosalon Genève: Nieuw paradepaardje voor Lotus, de Evora 400

Lotus Evora 400

Lotus is altijd al een underdog geweest. Je hoort niet zoveel van het merk en ook de nieuwe modellen zie je niet ontzettend veel rijden. Laat staan dat de publieke opinie exact weet welk model er passeert op de Lippenslaan in Knokke.

Lotus Evora 400

Toch is het een waardevol merk voor autoliefhebbers. Voor relatief weinig geld heb je een lichtgewicht sportwagen die goed vooruitkomt en je een echte autobeleving bezorgt. Op het Salon van Genève, waar het hele AutoJunior-team de hele dag staat te kwijlen, kan je nu ook de nieuwe Evora 400 aanschouwen.

Lotus Evora 400

Zonder rond de pot te draaien geeft Lotus ons de belangrijkste cijfers mee van z’n nieuwe product. 300 km/u en 0-100 km/u in 4,2 seconden. Dankzij de 3,5 liter V6-motor krijgen we 406 pk en 410 Nm mee op de weg. Goed voor de prijs  ‘snelste Lotus ooit’. Je kan kiezen om zelf het werk te doen met een manuele zesbak, dan krijg je nog eens een sperdifferentieel mee in standaardversie. Laat je liever de auto zelf het werk doen dan kan dat ook met een automatische zestraps.
Lotus Evora 400

Optisch zijn de verschillen ook te merken. LED-dagrijlichten, een nieuwe voorbumper met grotere luchtinlaten, een 3-delige spoiler achterop en een achterbumper met diffuser. Het chassis is opgetrokken uit aluminium wat een gewichtsbesparing oplevert van een goeie 20 kg ten opzichte van zijn voorganger.

Het interieur is nog meer opgewaardeerd met een volledig nieuw dashboard met passende middenconsole en innovatief instrumentenpaneel. De gebruikte materialen binnenin de Lotus Evora 400 zijn een stuk hoogwaardiger dan in het verleden. Als cadeau krijg je standaard een infotainmentsysteem bij een Evora 400. Op jouw oprit vanaf augustus 2015.