Autosalon Genève: Mercedes-Benz AMG-GT3 bezorgt je een ‘oorgasme’

AMG GT3

Wie de AutoJunior Facebookpagina volgt heeft het ongetwijfeld al gezien en zeker gehoord. De gloednieuwe Mercedes-Benz AMG-GT3 was de opener van de persconferentie van Mercedes-Benz op het salon van Genève. De aandacht van ons team en de gehele internationale pers was meteen gewekt toen Mercedes CEO Dieter Zetsche het podium opreed. Zonder dempers met een brullende V8 wordt je dag immers altijd goedgemaakt.

AMG GT3

Het geluid kan je dus terugvinden op onze Facebookpagina. Niet alleen het geluid, ook de looks zijn formidabel. De voorkant, en dan vooral de rooster doet ons terugdenken aan de 300 SL. Verder zien we de GT3-aanpassingen die nodig zijn om het de andere GT3-wagens moeilijk te maken en om te mogen meedoen in de GT3-klasse. Verlaagd, luchtinlaten, een strijkplank van een spoiler en overal koolstofvezel, ook in het interieur. Het interieur krijgt een kers op de taart in de vorm van een degelijk race-stuur.

AMG GT3

Motorisch wordt de AMG-GT3 voortgestuwd door de 6,3 liter V8 die we al een lange tijd kennen uit de SLS AMG GT3. De 8-cilinder is uiteraard wel aangepast en geëvolueerd in de tijd. Laten we afwachten of deze Duitse rebel de BMW M6 GT3’s en consoorten van deze wereld aankan. Iets zegt ons alvast van wel.

AMG GT3