SLC 43 AMG

Autosalon Genève: Mercedes SLC voor zonnekloppers

Na 5 jaar dienst krijgt de SLK een grondige update en zelfs een nieuwe naam: SLC. Mercedes doet ons met de SLC verlangen naar een zonnige lentedag of een warme zomerdag.

De naam SLC is voor de kenners van het merk geen onbekende. Van de W107 SL generatie (geïntroduceerd in de jaren ’70) ging de coupéversie van de SL onder de naam SLC door het leven. De SLC was dan ook een 35 cm langer dan de roadster en bood ook ruimte voor 2 passagiers op de cosy achterbank. De link met de huidige SLK of SLC is dus niet zo evident, want de nieuwe SLC (of SLK facelift dus) is een 2-zits coupé/cabrio. De C in SLC verwijst dan ook naar de C-klasse waar de SLC technisch van is afgeleid. Nog een weetje, sinds de introductie van de SLK in 1996 zijn bijna 700.000 stuks van verkocht.

SLC 43 AMG

 

Naast een opgefrist design wordt deze SLK facelift vooral interessant voor wie niet noodzakelijk op zoek is naar krachtige motoren. Het motorenpalet wordt immers uitgebreid met een 1,6 liter benzine met 156 pk, maar daarmee sprint de SLC 180 toch nog in 7,9 seconden naar 100 km/h. Met de komst van de SLC 43 AMG komt er ook jammer genoeg een einde aan de vrij zeldzame (maar onderschatte) SLK 55 met atmosferische 5,5 V8. De SLC 43 AMG zou wel minstens even sportief voor de dag komen als de toenmalige SLK 55 AMG ondanks 55 pk minder onder de motorkap.

Samen met de nieuwe E-klasse staat de SLC vanaf April bij de dealers.