Huracan Performante

Autosalon Genève: Lamborghini Huracan Performante

Het doek van de Lamborghini Huracan Performante is eindelijk gevallen. Minder gewicht en meer pk’s, zo hoort het!

Eerder vorige week kwam de Huracan Performante reeds in de media. Het betrof een uitzonderlijke prestatie die een Huracan Performante had gereden op de Nurbürgring eerder in 2016. In amper 6 minuten en 52,01 seconden zou de wagen het circuit hebben kunnen uitrijden. Een uitzonderlijke prestatie voor een straatlegale wagen. Er was wat commotie dat de rondetijd nep zou zijn. Maar ach, een nieuw record of niet. Wij zijn vooral blij dat we eindelijk weten hoe hij eruit ziet.

Huracan Performante

De Huracan Performante is de lichtgewicht versie van de Huracan die in 2014 werd onthuld. De auto weegt nu 1.382 kg. Dat is 40 kg minder dan een standaard Huracan. Nieuw zijn de bumpers en spoiler die er wat sportiever uit zien en ook zorgen voor extra downforce. Samen met de nieuwe actieve aerodynamica zorgt dit ervoor dat de Huracan Performante tot 750% meer downforce creëert dan de gewone Huracan.

Lamborghini heeft ook het motorblok een boost gegeven. De 5,2 liter V10 produceert nu 640 pk en 600 Nm. De topsnelheid bedraagt 325 km/u en een sprintje van 0-100 km/h gebeurt in 2,9 seconden. Verder is het onderstel ook aangepast waardoor het chassis van de Performante zo’n 50 % stijver is.

Huracan Performante

Meer Genève nieuwigheden vind je hier.