Autosalon Genève: bye bye Bugatti Veyron, hello Chiron

Ongelofelijke cijfers. Dat was het verdict toen we de facts & figures over de nieuwe Bugatti Chiron in onze handen kregen. 1500 pk, 1600 Nm koppel en een snelheidsmeter die tot 500 km/u loopt. Bugatti’s nieuwste creatie is dé aandachtstrekker in Genève.

Bugatti-2

De opvolger van de legendarische Veyron, de Chiron, krijgt dezelfde motor mee als die in de Veyron. Een 8-liter grote W16. Deze keer geen 1001 pk maar liefst 1500 stuks. Met 4 turbo’s daarbovenop. Het lijkt erop dat Bugatti een nieuwe benchmark zet voor hypercars wat betreft het aantal pk. Het aantal koppel is al even indrukwekkend, 1600 Nm.

bugatti-1

Zoveel power vraagt om ijzersterke remmen. Die zijn liefst 42 mm dik en zorgen er voor dat je jouw Chiron nog net voor het rode licht tot stilstand krijgt. De overbrenging gebeurt razendsnel en uiterst soepel dankzij de DSG zeventrapsautomaat. De eerst 100 km/u wordt daarmee voltooid in 2,3 duizelingwekkende seconden. Na 15 seconden zit je al op 300 km/u. Het is duidelijk dat Bugatti zichzelf overtreft heeft met de Chiron. De topsnelheid wordt gelimiteerd op 420 km/u, al zou de Chiron tot 460 kunnen lopen. Het is wachten op de eerste reviews door onze collega’s om te concluderen of de Chiron opnieuw de snelste, krachtigste straatwagen ooit wordt.

Bugatti-3

Snel zijn is de boodschap wanneer je een exemplaar op de kop wil tikken. 500 stuks gaan de deur uit, en al meer dan 120 zijn over de toonbank gegaan.