Krachtige limo: Audi S8 Plus ABT Sportsline

ABT Sportsline, de Duitse tuner van Audi en Volkswagen is goed bezig. De Audi S8 hadden ze reeds opgevoerd naar 640 pk en 675 pk maar dat vonden de Duitse jongens niet goed genoeg. Daarom komen ze met de Audi S8 Plus die maar liefst 705 pk uit de 4 liter biturbo V8 pepert. 

Audi S8 Plus

ABT Audi S8 Plus krijgt vleugels

We denken dat meer dan 700 pk eindelijk zal volstaan om 130 km/u op de snelweg te rijden. Ook de RS6 kreeg meer dan 735 pk, een speciale editie ter ere van 120-jarig bestaan van ABT Sportsline. Daar zijn helaas wel maar 12 exemplaren van te krijgen. Met de opgevoerde V8 in de S8 Plus krijg je een sprint naar 100 km/u in 3,5 seconden, een topsnelheid van 320 km/u en een koppel van 840 Newtonmeter. Naast de motorupgrade kan je uiteraard beschikken over het gepaste schoeisel in de vorm van 20, 21 of 22 inch velgen met aangepaste banden die alle kracht aankan. Bestuurders kunnen daarnaast de wagen ook 25 millimeter verlagen en de uitlaat is uiteraard volledig aangepakt door ABT met de gekende uitlaatvormen tot gevolg.

Audi S8 Plus

Iedereen klant

Enkele jaren geleden nog liet ABT Sportsline Audi A8-eigenaren weten dat ze vanaf toen met elke A8-versie even konden binnenwippen voor een ABT-behandeling. Een interessant concept voor A8-eigenaren die net iets meer verlangen van hun wagen dan een verlengde A6. Je moet dus geen Audi S8 Plus kopen om klant te worden bij de Duitse tuningvrienden.

Audi S8 Plus

Ons advies? Koop een A8 met enkele jaren en kilometers op de klok, ga langs bij ABT Sportsline en dompel jouw tweedehandsje onder in een ABT-bad. Hij zal er net zo bruut uitzien en dat voor de fractie van de veel hogere nieuwprijs. Desalniettemin een prachtig product van de bekende Duitse tuner. Keep up the good work!

Audi S8 Plus