Kwijl: Aston Martin Vanquish Zagato gaat in productie

Aston Martin en Zagato zijn sinds jaar en dag twee handen op één buik. Dat bewijzen de vorige wagens die met de hand van Zagato getekend zijn. Onder andere de DB4 GT Zagato en de V12 Zagato zijn mooie voorbeelden van de hechte samenwerking tussen de twee bedrijven. Dat de Vanquish Zagato er nu komt bewijst dat ze nog steeds kunnen tekenen!

am-zagato-concept-2016-450

De Vanquish Zagato beleefde zijn debuut op de Villa d’Este Concours d’Elegance, waar hij op veel lof van het publiek kon rekenen. Zoveel lof zelfs dat Zagato uiteindelijk heeft beslist de wagen in productie te nemen. Amper 99 exemplaren worden er gemaakt. Dat zijn er 51 minder dan de V12 Zagato, waar er des tijds 150 van zijn gebouwd. Wie een speeltje van Zagato heeft weet dus dat hij iets zeer exclusiefs in het bezit heeft!

landscape-1463750573-aston-martin-vanquish-zagato-concept-09
Zagato’s nieuwste heeft een V12 die zo’n 600 pk levert, rechtstreeks afkomstig uit de ‘standaard’ Aston Martin Vanquish. De sprint naar 100 km/u gebeurt in 3,5 seconden. Heb je net deze schoonheid besteld? Dan kan je hem ten vroegste begin 2017 verwachten. De prijs? Dat is een geheim, maar reken erop dat zelfs sinterklaas diep in de buidel zal moeten tasten om deze Zagato aan ons cadeau te kunnen geven.

Aston_Martin_Vanquish_Zagato_Concept_05.0.0