Aston Martin DBS Superleggera volgt Vanquish op!

Hello back, DBS! Aston Martin heeft het officieel aangekondigd. De Vanquish, die nu nog in productie is, krijgt een nieuwe opvolger met de naam DBS Superleggera.


De vorige Aston Martin DBS en Aston Martin Vanquish waren lange tijd menig favoriete auto’s. Maar daar komt verandering in met dit kunstwerk! De nieuwe Brit beschikt over een gekietelde versie van de 5,2 liter biturbo V12 uit de DB11. Goed voor 725 pk en een koppel van 900 Nm. Wat de prestaties betreffen geeft Aston Martin een topsnelheid van 340 km/u en  de 0-100 km/u in 3,4 seconden mee.

Ook aan het uiterlijk merken we rechtstreekse invloeden van de DB11. Met meer oog voor betere prestaties weliswaar want de DBS zit vol met verbeteringen aan de aerodynamica zoals een op de F1 geïnspireerde diffuser. Deze ingrepen in de aerodynamica zorgen bij hogere snelheden voor een neerwaartse druk tot 180 kg, waardoor de DBS Superleggera heerlijk zou moeten in de bochten liggen. Als extraatje krijgen we nog een sperdifferentieel en adaptieve ophanging erbij.

Leveringen aan particulieren worden verwacht vanaf het derde kwartaal van 2018. De prijs is nog niet echt geweten, maar we verwachten die ergens rond de €300.000.