5 Bugatti Veyrons gespot in België

De Bugatti Veyron is al een klein jaar op pensioen. Bijna exact een jaar geleden stonden we in Genève te kwijlen op de allerlaatste Veyron die de fabriek uitrolde. Nr. 450 was dat. In afwachting van de nieuwste hypercar, de Bugatti Chiron, die trouwens begin maart wordt voorgesteld op de 2016-editie van het salon van Genève, nemen we de tijd om even terug te blikken op 5 Veyrons die in België gespot zijn.

Oja, mocht je de afgelopen 8 jaar onder een steen geleefd hebben en ’s werelds bekendste cijfers niet weten; de Bugatti kreeg een 8-liter W16-motor met 1001 pk waardoor hij 407 km/u bereikte. Later volgden nog extra krachtigere versies om concurrenten de loef af te steken wat betreft ‘snelste productie-auto ter wereld’.

 

Middelkerke

Op de E40 in Middelkerke kwam een overgelukkige spotter deze two-tone Veyron tegen. Unieke kleurencombinatie, dat wel. De eigenaar is een Engelsman woonachtig te Monaco, hoe kan het ook anders.

veyron 1
Brussel

Het was een kwestie van tijd vooraleer rijke Saudi’s komen pronken met hun speelgoed. Een two-tone goud-zwarte, daarmee wil je echt niet onopvallend rondrijden. Let vooral op de gouden details van de Range Rover én de smakeloze Rolls-Royce Phantom.

veyron 2

veyron 2 1

Knokke
Waarschijnlijk de bekendste Belgische Veyron met bijhorende nummerplaat. Deze zwart-bruine versie werd verschillende keren gespot in en om Knokke.
Buguatti Veyron

 

veyron 3 1

Knokke

We blijven nog even in het Monaco van het noorden, Knokke. Opnieuw een Belgische Veyron. Ditmaal volledig in het zwart. Wel jammer dat een lomp Belgisch kenteken zo op een miljoenen-supercar moet geplaatst worden, een doorn in het oog van een autospotter.

veyron 4

veyron 4 1

Brussel

Opnieuw naar Brussel, in de Europese wijk. Daar werd de derde Belgische Veyron gespot. Een zwart-blauw exemplaar met bijpassende nummerplaat. In druk Brussels verkeer rondrijden met een wagen die meer dan 1 miljoen euro kost, het is een stressvolle opdracht volgens ons.

veyron 5 1

Zelf een Veyron gespot in binnen- of buitenland? Bijdrages worden geapprecieerd én gepubliceerd via Olivier@autojunior.be