new Rolls-Royce Phantom

Spyshot: De nieuwe 2018 Rolls-Royce Phantom onder camouflage

Nieuwe Phantom? De Phantom was toch ‘dood’? Oké dat hebben we misschien wel gezegd in dit artikel maar wie goed oplet kan lezen dat dat het afscheid was van de Phantom-afgeleiden na 13 jaar, zijnde de Coupé en de Drophead. Daar hebben we nu immers de Wraith en Dawn voor. Die laatste, de Rolls-Royce Dawn, gaat AutoJunior trouwens testrijden begin augustus. De nieuwe 2018 Rolls-Royce Phantom komt er dus wel degelijk. Die werd, onder hevige camouflage gespot in München, thuisbasis van BMW, eigenaar van RR.

Met nieuw bedoelen de Engelsen (Duitsers) het deze keer wel degelijk helemaal nieuw. Daar de Phantom Series II een magere facelift was van de eerdere, iconische generatie, is de 2018-Phantom klaar om het op te nemen tegen de meest luxueuze concurrenten zoals Bentley en Mercedes-Maybach. Vanaf 2018 staat deze Phantom, alle Rolls’s trouwens, op een aluminium platform. Wat met de Phantom-V12? Die blijft gelukkig wel aan de bak.

2018 Rolls-Royce Phantom

Onze vrienden van Autoblog.com konden zowel het exterieur als interieur van de nieuwe Phantom spotten. Al is er heel wat fantasie nodig om de uiteindelijke productieversie voor ogen te zien. De Rolls-Royce lijn is wel degelijk aangehouden. De voorkant is zoals steeds voorzien van een gigantische rooster met kleine rechthoekige koplampen. De achterkant is dan weer minder verhullend. Zo zien we 2×2 uitlaatpijpjes, iets wat we wellicht niet zullen zien op een elitaire wagen zoals de Phantom. Goed geprobeerd Rolls-Royce!

2018 Rolls-Royce Phantom

Het interieur zou vooral bedekt worden met digitale schermen om alle info te bekijken en de juiste instellingen te doen. De rest van het interieur zit jammer genoeg volledig onder textiel. Hopelijk krijgen we binnenkort wat meer verhullende plaatjes te zien van de nieuwe 2018 Rolls-Royce Phantom.

2018 Rolls Royce Phantom interior
foto’s autoblog.com