autosalon

10 redenen om het Salon te bezoeken

Het jaarlijkse autosalon van Brussel komt opnieuw dichterbij. Van 11 tot en met 20 januari kan je op de Heizel in Brussel weer gaan kijken naar de nieuwste automodellen. Hier alvast 10 reden om het autosalon te bezoeken.

autosalon

 1. Met 360.000 bezoekers in 2011 en 562.000 in 2012, is het Salon van Brussel de populairste manifestatie van België. Man, vrouw, jong of minder jong, het Salon is een feest voor iedereen.
 2. Paradoxaal: het Salon voor lichte bedrijfsvoertuigen, vrijetijdsvoertuigen, moto’s en fietsen krijgt soms de bijnaam “Klein Salon”, hoewel de tentoongestelde voertuigen een grotere diversiteit vertonen dan die op het “Groot Salon” van de even jaren.
 3. Tien dagen lang vormt het Salon de grootste showroom van België. Een gelegenheid die merken voor geen geld ter wereld willen missen, en een onmisbare opportuniteit voor consumenten die op zoek zijn naar een voertuig dat perfect bij hen past.
 4. Bewonderen en testen: behalve de statische tentoonstelling biedt het Salon voor lichte bedrijfs-voertuigen, vrijetijdsvoertuigen, moto’s en fietsen ook de mogelijkheid om plaats te nemen aan boord van voertuigen op de testpistes voor elektrische voertuigen, die voor terreinwagens en op de fietspiste.
 5. Stuntshows, trialdemonstraties en de beruchte “globe of death” behoren samen met de motoparade tot de animaties die het motorsalon rijk is. Een motorsalon dat plaatsvindt in de paleizen 1 en 3.
 6. Met de tentoonstelling Fiets & Zo staat ook de zachte mobiliteit op het programma van het Salon. Van 11 tot 14 januari zet paleis 2 de fiets in de kijker. Zowel traditionele als elektrische fietsen kunnen worden getest op een overdekt parcours dat speciaal daarvoor is bestemd.
 7. De tentoonstelling Dream Cars for Wishes -dé buzz van het Salon 2011- maakt in 2013 haar comeback. Vijftig modellen, het ene nog prestigieuzer dan het andere, verzamelen van 18 tot 20 januari in paleis 11. Een droomexpo waarvan de opbrengst ook ditmaal wordt gestort aan de vereniging Make-A-Wish.
 8. Voor de professionals van het wegtransport heet de referentiemanifestatie Truck & Transport. Ze loopt van 11 tot 14 januari naast het Salon lichte bedrijfsvoertuigen, vrijetijdsvoertuigen, moto’s en fietsen.
 9. Het Salon biedt zoals steeds de gelegenheid om heel wat Belgische, Europese en wereldprimeurs en conceptcars te ontdekken. De modellen van morgen staan vandaag reeds uitgestald …
 10. Ook aan de kmo’s en zelfstandigen werd gedacht, met de inrichting van een ruimte bestemd voor carrossiers en gewijd aan de verschillende uitrustingsmogelijkheden voor bedrijfswagens. Een plek die synoniem is van tijd- en dus ook geldwinst voor heel wat professionals.
 11. Nog één reden… hier heb je al het grondplan!

Tot dan! 😉