WEC dit weekend opnieuw in actie op Spa

Voor wie het nog niet duidelijk was: het autosportseizoen zit zo goed als terug in hoogste versnelling. Het circuit van Spa Francorchamps speelt daarin ook een grote rol en volgend weekend verwelkomt het mooiste circuit ter wereld (ja toch?) de WEC voor de  6 uur van Spa.

Sinds 2012 staat Spa op de kalender van het World Endurance Championship en elk jaar groeit de populariteit. Over de vorige editie waren we dan ook laaiend enthousiast en ook dit jaar belooft een topeditie te worden. Audi probeert namelijk revanche te nemen op Porsche die enkele weken geleden de overwinning wegkaapte tijdens de 6 uur van Silverstone, na diskwalificatie van Audi welteverstaan. De bodemplaat was namelijk iets te veel afgesleten … Audi heeft voor Spa de beste kaarten, want het wist er al 3 maal te winnen terwijl Porsche nog altijd op haar eerste zege op Belgische bodem aast.

De LMP1 bolides hebben iets meer pk dan de huidige F1 bolides, maar door het compleet verschillend concept vertaald zich dat niet in snellere rondetijden. Het maakt de LMP1 bolides er wel niet minder indrukwekkend op. Zowel Porsche, Audi en Toyota komen aan de start in Spa met 2 wagens. In de LMPGT categorie is Ford ook te zien met 2 gloednieuwe Ford GT’s. Er komen net zoals vorig jaar geen Belgen aan de start (tenzij je Andre Lotterer als Belg categoriseert), maar het niveau ligt dan ook uitzonderlijk hoog.

Een spotters guide van het deelnemersveld vind je hier. Een leuke infographic hieronder zal je alvast warm maken om naar Spa af te zakken. Afspraak dus in Spa van zaterdag 5 tot zaterdag 7 mei.

Infographic WEC Spa