GT Open

Verborgen schat: International GT Open

Zelfs voor diehard autosportfanaten is het geen sinecure om alle autosportdisciplines op te sommen. Ook voor ons vroeg het enig opzoekwerk om de voornaamste op te lijsten. Af en toe leren we wel weer een nieuwe discipline kennen …

Collega Simon liet ons kennis maken met een discipline die we nog niet eerder opgemerkt hadden: de International GT Open. Zoals de naam laat vermoeden ligt de focus op GT’s à là Ferrari 458, Aston Martin AMV8, McLaren 650S en soortgenoten. Te vergelijken dus met de Blancpain & WEC, maar met het verschil dat de races een stuk korter zijn. De International GT Open houdt het ook enkel op Europese circuits zoals Spa, Estoril, Silverstone, Paul Ricard, Monza en Barcelona.

Formula 3

Tijdens de afgelopen editie op het circuit van Spa-Francorchamps werd de hoofdrace aangevuld met ondermeer een race van de Radical European Masters, een wedstrijd van de Mazda MX-5 Cup en ook de Formule 3 kon je er aan het werk zien. Wie dus graag eens een indrukwekkend aantal Radicals aan het werk wil zien én horen of inspiratie wil opdoen om op termijn zelf achter het stuur van een gestripte Mazda MX-5 te kruipen komt er dus zeker aan zijn of haar trekken.

radical

 

Ook de piloten maken de oversteek met niet onaardige vierwielers. Zo stonden er in de paddock ondermeer een C63 AMG Edition 507, een felrode Nissan GT-R, enkele Turbo S’en en ook een knap gekleurde BMW 1M. AutoJunior zelf was aanwezig met een decadentblauwe Lexus RC F waarvan de rijtest binnenkort op autojunior.be te vinden is.

De volgende editie laat trouwens niet zo lang meer op zich wachten. Op 21 en 22 mei 2016 mag het circuit van Spa-Francorchamps de snelle bolides opnieuw verwelkomen. Meer info hier.