Vandoorne wint laatste Super Formula race

End on a high. Vandoorne heeft zijn tweede overwinning in de Super Formula beet. De West-Vlaming won de laatste race op het legendarische circuit van Suzuka. De Japanner Kunimoto is de nieuwe Super Formula kampioen.

Vandoorne vatte race 1 als 7e aan en kon weinig opschuiven bij de start. Later in de race werd Vandoorne aangetikt door Sekiguchi die later een 30 seconden penalty voor zijn overmoedig manoeuvre zou krijgen. Het betekende wel zo goed als race-over voor Vandoorne die uiteindelijk als 18e over de streep kwam. Andre Lotterer wist wel knap naar een tweede plaats te rijden net achter winnaar Kunimoto.

race-1-suzuka

Race twee vatte Vandoorne aan vanop de tweede plaats en daarin wist onze landgenoot al snel de eerste plaats van Ishiura te verschalken. Ook nadat alle pitstops afgewerkt waren bleef Vandoorne op P1. Er volgenden nog twee safety-car situaties, maar die hadden uiteindelijk weinig impact op de race-uitslag. Enkel Lotterer kwam nog dicht op de achtervleugel van Vandoorne in de laatste ronden, maar Vandoorne hield het hoofd koel en reed zo naar zijn tweede Super Formula overwinning. Yuji Kunimoto had voldoende aan een zesde plaats in race 2 om zich tot kampioen te kronen. Lotterer is vice-kampioen, en Vandoorne wordt vierde in de eindstand.

race-2-suzuka-4

Vandoorne kreeg voor zijn overwinning een cheque van 2 miljoen Yen (een kleine € 17.000) én een reuze-knuffel. Volledig klaar voor de Formule 1 lijkt ons!

knuffel-vandoorne

[button-blue url=”https://www.facebook.com/AutoJuniorBelgium/” target=”_blank” position=””]AutoJunior op Facebook[/button-blue][divider_top]