Toyota LMP1

Toyota wint op eigen bodem

Toyota kan dit seizoen voor het eerst winnen en doet dat in stijl op eigen bodem op het circuit van Fuji. Audi en Porsche vervolledigen het podium.

Toyota was eerder dit jaar dicht bij een legendarische overwinning tijdens de 24 uur van Le Mans, maar 5 minuten voor het einde gebeurde het ondenkbare. Tijdens de 6 uur van Fuji was het wel raak voor de Toyota #6 met het trio Stéphane Sarrazin, Mike Conway en Kamui Kobayashi achter het stuur. De als vierde gestarte Toyota #6 verschanste in de openingsuren de Audi LMP1 van Treluyer en de Porsche LMP1 van Mark Webber die na dit seizoen ophoudt met autosport. Zo kreeg de Toyota de vanop pole gestarte Audi van Oliver Jarvis in het vizier.

Toyota

Na vier uur racen ontplooit zich een kat-en-muis spel tussen Audi/Porsche/Toyota waarbij de top 3 amper door 2 seconden wordt gescheiden. In het laatste uur trok de #6 Toyota dan toch het laken naar zich toe door tijdens de laatste pitstop geen nieuwe banden te plaatsen en zo cruciale tijd te winnen. De voorsprong was net voldoende om de aanstormende Audi van Loïc Duval achter zich te houden.

Ford GT

In de LMGTE Pro categorie reed Ford de concurrentie op een hoopje met een eerste en tweede plaats voor de Ferrari 488 GTE. In de LMP2 categorie was de overwinning voor de G-Drive Oreca Nissan van ondermeer Will Stevens. In november staan de laatste twee races van het WEC seizoen op het programma: Shanghai en Bahrain.