TopMarques: Icona Vulcano sportwagen uit Titatinium

De Vulcano is het werk van het Italiaanse designbureau Icona. Het eerste de eerste auto ooit met een carrosserie die volledig opgetrokken is uit titanium en carbon. De eerste concept-versie werd voorgesteld op het autosalon van Shanghai in 2013 en op Pebble Beach datzelfde jaar.

“De inspiratie voor de Vulcano kwam van ’s werelds snelste vliegtuig, de Blackbird SR-7, waarvan het scherpe en dramatische silhouet mooi versmolten was met de sensuele oppervlakte overgangen.” – Icona design directeur Samuel Chuffart.

De wagen werd gebouwd door Cecomp, een Italiaanse coachbuilder. De aandrijflijn werd uitgedacht door Claudio Lombardi, ex-Scuderia Ferrari directeur en het brein achter de motoren van de legendarische Peugeot T16, Lancia 037 en Lancia Integrale group-b-monsters.

IMG_2507

 

De Icona Vulcano heeft een Corvette-V8 met compressor midden-voorin die maar liefst 670 pk en 840 Nm koppel produceert. De kracht wordt via een Automac Modena automatische-versnellingsbak naar de achterwielen gestuurd. Dankzij het lichtgewicht titanium koetswerk sprint de Vulcano van 0 naar 100 km/u in amper 2.8 seconden. Mocht dat niet snel genoeg zijn dan kan de motor worden opgekrikt tot 1000 pk …

Een prijs is er nog niet, maar begin alvast te sparen …
Of misschien ook niet, want zo mooi is hij nu ook weer niet…
Of wel? 😀

IMG_2516