Top Marques Monaco: DB9 Vengeance by Kahn

Coachbuilder (klinkt beter dan tuner niet?) Kahn verraste in Genève met een sportwagen gebaseerd op de Aston Martin DB9. Met een naam als Vengeance (wraak) zijn de look er dan ook naar.

De Vengeance doet dan ook dienst als uitstalraam tot waar Kahn toe in staat is. De Vengeance zit dan ook vol met leuke details. Zo zijn er onder meer de 20 inch velgen (vooraan, achteraan R21) waarvan de looks doen denken aan een roulette. Ook de ronde achterlichten zijn een knipoog naar de Aston Martin DB7 Zagato. Een voor- en achterbumper in lichtgewicht compositietmateriaal, een aluminum dak en een diffusor in carbon zorgen ervoor dat het gewicht binnen de perken blijft. Ook het interieur werd onder handen genomen met onder andere stoelen met een aangepaste groef.

IMG_2545

De auto werd ontwikkeld door een team van 40 mensen en wordt volledig met de hand in mekaar gezet. In het bezit zijn van een DB9 hoeft niet want het koetswerk komt terecht op een chassis dat direct van bij Aston Martin wordt geleverd. De 6 liter V12 is goed voor 517 pk en 620 Nm koppel bij 5.500 rpm en in combinatie met de ‘Touchtronic II’ zestrapsautomaat zorgt die voor een sprint van 0 naar 100 km/h in 4,6 seconden en een topsnelheid van 295 km/h.

We geven nog mee dat het prijskaartje van de Vengeance in de buurt komt van € 350.000.