Stoffel Vandoorne
Picture: McLaren

Stoffel Vandoorne start eerste F1 GP van 2017 vanop de 18e plaats na opnieuw problemen

Na de wintertesten was het al duidelijk dat het opnieuw een moeilijk jaar wordt voor McLaren-Honda. Dat werd gisteren en deze morgen nog maar eens bevestigd tijdens de oefensessies en de kwalificatie voor de Grote Prijs van Australië.

Vooral voor ‘onze’ Stoffel Vandoorne volgde het ene probleem na het andere met als laagtepunt een benzinedruk probleem in Q1 van de kwalificatiesessie. Warmrijden zat er voor Vandoorne niet in en na een race tegen de tijd zat er er niet meer in dan een 18e snelste tijd. Ploegmaat Alonso verging het beter en de Spanjaard wist met een 12e tijd wel door te stoten naar Q2 al bleek ook daar de McLaren-Honda nogal wisselvallig. Alonso start morgen uiteindelijk als 13e, dus dat wordt de benchmark voor Vandoorne die zijn motivatie alvast niet verliest, “Hopelijk gaat het morgen beter”.

Stoffel Vandoorne
Picture: McLaren

De strijd om de pole ging zoals verwacht tussen de Ferrari’s van Vettel en Raïkkönen en de Mercedessen van Hamilton en Bottas. Hamilton toonde zich het snelst en behaalt zo zijn 62ste polepositie. Vettel en Bottas volgden op kleine afstand. De poletijd van 1:22.188 is trouwens het snelste rondje ooit op het stratencircuit in Albert Park …

Hamilton
Picture: Daimler

Afwachten of Vandoorne morgen de race kan uitrijden, maar het blijft dus roeien met de losse riemen die Stoffel krijgt. Voor wie de race wil volgen is het opnieuw vroeg opstaan, want de rode startlichten gaan uit om iets na 7 zomeruur!