Sam Dejonghe

Sam Dejonghe start morgen op pole in de 24 uur van Zolder

Antwerpenaar Sam Dejonghe snelde gisterenavond naar de superpole voor de 24 uur van zolder die dit weekend plaats vindt. De 24 uur van zolder is deel van de terug in het leven geroepen Belcar series.

Dejonghe die ondersteund wordt door de RACB is momenteel ook actief in de TCR Benelux discipline waar hij samen met Denis Dupont een team vormt bij Seat. Het is al langer duidelijk dat de Antwerpenaar een bijzonder racetalent is en dat bewijst Dejonghe opnieuw door  met een rondje van 1:30,533 in zijn Norma Prototype de eerste achtervolger Longin op bijna 1,2 seconden te rijden.

De Belcar series is opgesplitst in 6 groepen met ondermeer Porsche 911’en, Sport Prototype’s, BMW M235i’s & M3’s … Het is wel afwachten of de Prototypes de Porsches dit jaar wel kunnen voorblijven. Ook het onstabiel weer kan een grote rol gaan spelen in het raceverloop. Samen met Kumpen, Wauters, Verdonck, Leinders, Goossens, Van Hooydonk, Tavernier & Vervisch kent het startveld toch enkele serieuze namen die een leuke strijd om de zege zullen leveren.

Sam Dejonghe

De 39ste editie van de 24 uur van Zolder gaat van start zaterdag om 16:30.

Bron foto’s: facebookpagina Sam Dejonghe.