AMG ONE

Programma Zoute GP 2018

Velen zullen volgende week extra in de handjes wrijven: een nieuwe editie van de Zoute GP in en rond Knokke. Een overzicht van het programma dat officieel donderdag van start gaat. Momenteel is alles nog in volle opbouw, maar wellicht kan je reeds vanaf dinsdagavond al enkele oudjes of nieuwigheden ontdekken.

 

Donderdag 4 oktober

Geen rally zonder technische keuring. Vanaf donderdagmorgen ondergaan de deelnemende wagens van de Zoute Rally (waar het eigenlijk allemaal rond draait) een technische keuring. Om 14:00 vindt dan op een geheime locatie de proloog van de Zoute Rally plaats. Rond 19:00 is er een barbecue voor de deelnemers aan de Riverwoods Beach Club. Handig voor het publiek, want de meeste auto’s staan dan mooi uitgestald op de zeedijk. Ook Zoute Top Marques gaat donderdag officieel van start, al kan je een deel van de wagens dus ook op dinsdag en woensdag al bewonderen. Er is nog weinig bekend over welke auto’s er precies op de ondertussen bekende platformen zullen staan, maar verwacht aan veel (elektrisch) pk geweld. Ook langs de zeedijk staat ieder merk opnieuw met een tent waar het publiek extra warm wordt gemaakt voor de allernieuwste modellen. Mercedes steelt er wellicht de show met haar AMG ONE.

AMG ONE

Zoute Grand Prix en Top Marques in foto’s

 

Vrijdag 5 oktober

Nog meer Zoute Rally op vrijdag uiteraard, maar hoogtepunt van de dag is de veiling van Bonhams die plaatsvindt in de grote tent vlak voor het Albertplein. Toppers van de veiling zijn: 2009 Mercedes-Benz SL 65 AMG,  1995 Lancia Delta HF Integrale Evo 2 Hatchback, 1960 Ferrari 250 GT Series II Pininfarina Coupé, 1973 Citroën DS23 IE Décapotable, 1962 Aston Martin DB4 ‘Series V’ Vantage Sports Saloon, 1951 Alfa Romeo 6C 2500 SS Villa d’Este Coupé, 1973 BMW 3.0 CSL ‘Batmobile’ Coupé en 1982 Renault 5 Turbo 1. De volledige lijst kan je hier raadplegen.

SL 65 Black Series

 

Zaterdag 6 oktober

Op zaterdag kan je op het Councours d’élégance op de golf in Knokke zowel klassiekers als moderne auto’s bewonderen. Dit jaar is er er zelfs een categorie ‘Hyper Cars’, dat belooft. Zo zal er ondermeer een Italdesign ZeroUno te zien zijn. Tegenwoordig kost een ticketje voor het concours wel € 40. Toch even slikken. Vorig jaar was de Bugatti Chiron dé ster van het concours. Vanaf 16:00 komen de eerste rally auto’s terug toe aan het podium op het Albertplein. De rally zit er dus al op zaterdag.

Bugatti Chiron – Dé ster van Concours d’élégance 2017

 

Zondag 7 oktober

Van een BMW i8 tot een Porsche 918 Spyder. Je ziet het allemaal in wat wellicht de grootste (in aantal deelnemende wagens) rondrit is van België. Officieel mag er niet te snel gereden worden, maar wie op de juiste plaats naast het parcours staat zal zich zeker amuseren. Ook petrolhead (en vooral publiekstrekker) Tom Boonen neemt deel met zijn Porsche GT2 RS. Ook tal van andere BV’s zullen ongetwijfeld hun rijtalenten boven willen halen tijdens de Zoute GT Tour.

Zoute GT Tour in foto’s

 

Het volledig programma vind je hier. Verwacht geen topweer, maar vooral veel exclusieve bolides en vooral veel volk. Tot in Knokke?!