abarth 695 biposto

Preview Abarth 695 Biposto

abarth 695 biposto

 

De 695 Biposto is de snelste Abarth ooit. Het nieuwste trackday-speeltje van uit Italië heeft maar liefst 190pk en weegt amper 997kg!

Die kracht haalt de Fiat – excuseer – Abarth uit een 1.4-liter grote viercilinder. Die Italiaanse paardjes worden via een gerobotiseerde versnellingsbak naar de voorwielen gestuurd. Alles samen zorgt dat ervoor dat de 695 Biposto van 0 naar de 100 km/u sprint in amper 5,9 seconden.

abarth 695 biposto

 

De Abarth 695 Biposto heeft ook in de hoogte regelbare schokdempers, een Brembo remsysteem, Akrapovic titanium uitlaat. Uiterlijk ziet de wagen er veel stoerder en gespierder uit dan de ‘gewone’ Abarth 500’s. Het matgrijze kleur, een achterbumper met diffuser, een bredere spoorbreedte, achterspoiler en de 18″ lichtmetalen velgen. Kortom deze wagen is ver weg van de Fiat 500.

abarth 695 biposto

 

In het interieur vinden we titanium rolbeugels, aluminium vloerbekleding, deurpanelen uit carbon, sportzetels van Sabelt met 4-punts-gordels, enzovoort. Wat echter het meest opvalt is de schakelpook die helemaal open is en ons wat doet denken aan de Pagani Huayra. Een prijs voor al dit lekkers is er nog niet…