Officieel: Bentley Mulsanne Mulliner is laaang

De Bentley Mulliner is bentley’s paradepaardje wat betreft limousines. Hij is één meter langer dan de Mulsanne en 79 mm hoger.

Mulliner kennen we van andere Bentley-modellen uit het verleden. Ze passen modellen aan volgens de wensen van de klant. Zo ook de Mulsanne. Bentley onthult ook zelf een vernieuwde Mulsanne, en dat in EWB, ook een langere dan normaal. Mulliner gaat nog een stapje verder. Liefst 100 cm en 79 mm is ie langer en hoger. Hoog genoeg voor moeiteloos over drempels te rijden zonder vast te zitten? Dat wordt afwachten. Hopelijk geen Obama-taferelen met de Bentley.

Bentley_Mulsanne_Mulliner-04

Een ongelofelijk interessant speeltje in de Mulsanne Mulliner is de intercom. Je kan via de intercom spreken met de chauffeur, mocht je op privacy gesteld zijn. Meer nog, je kan het glas via een druk op de knop eenzijdig zichtbaar/onzichtbaar maken. Kwestie dat de chauffeur niet op de hoogte moet zijn van wat zich op de achterbank afspeelt.

Bentley_Mulsanne_Mulliner-03

Dat de Mulliner gericht is op het vervoer van elite is duidelijk. De achterbank doet denken aan een privéjet met alle luxe en comfort bij de hand. Motorisch verandert Mulliner meestal niets aan de Bentley’s. Ook hier is geen sprake van een wijziging in de V8.

Bentley_Mulsanne_Mulliner-01