gumball 3000 calais

Gumball 3000 aankomst in Calais (Fr)

gumball 3000 calais

 

Gisteren arriveerden de deelnemers van de Gumball 3000 met de trein in Calais. Wij moesten daar natuurlijk bij zijn!

Bij onze aankomst rond 2 uur ’s middags had er zich al heel wat volk verzameld bij het eerste tankstation. Even later kwamen er al een groepje Britten met exclusieve wagens voorbij die niet deelnamen aan de Gumball, wat op zich al de moeite was!

Daarna was het ongeduldig wachten op de eerste deelnemers. Iedere keer als we een trein zagen aankomen ging iedereen in positie staan om foto’s en filmpjes te kunnen maken. Héél af en toe passeerde er een deelnemer. Het duurde tot 16u30 vooraleer er grote groepen voorbij kwamen.

Maar gelukkig was het het wachten waard. Plots kwamen ze van overal en had je ogen (en camera’s) te kort om alles te zien. Jon Olsson trok met z’n Rebellion de nodige aandacht, terwijl Xzibit rustig voorbij wandelt en Josh Cartu wat verder zijn Ferrari F12 stond vol te tanken. Vervolgens arriveerde er nog een McLaren P1 met een Mercedes G63 6×6 Brabus als bagage-wagen en ondertussen wisselde Deadmau5 van plaats in de wagen aan de andere kant van het tankstation waar net een AC Cobra het alarm van een Lotus Elise liet afgaan door het enorme kabaal dat de V8 produceerde… Je begrijpt het wel wat een gekte het daar was op sommige momenten.

Het was de moeite en als we volgend jaar nog niet in staat zijn om zelf deel te nemen, zal je ons daar zeker terug zien! Zelf van de sfeer genieten kan met het onderstaande filmpje en de foto’s! 😉