Fiat Panda AFC

Fleet: Fiat levert in één klap 50 wagens aan Cambio en AFC

FCA Belgium, de Belgische poot van het Fiat-Chrysler concern, mag in één klap 50 wagens bij de bedrijfsinkomsten noteren. Verantwoordelijk voor die twee grote orders zijn het autodeelbedrijf Cambio en AFC NV in Kallo.

Cambio, wellicht bekend bij het Belgische volk, voorziet wagens in verschillende steden die je bij wijze van abonnement kunt nuttigen wanneer je slechts sporadisch een auto nodig hebt. Die service heb je in verschillende steden. Fiat mocht voor de Brusselse poot 15 gloednieuwe 500’s leveren die zullen worden gedeeld in de hoofdstad. “Onze klanten wensen een benzine-wagen met automatische transmissie”, zegt M. Frédéric Van Malleghem, directeur bij Cambio. De Fiat 500 bleek de oplossing.

Fiat 500 Cambio

Tezelfdertijd klopte AFC NV, een logistieke dienstverlener gevestigd in Kallo, aan bij Fiat. Om hun truckchauffeurs niet naar huis te moeten laten rijden met hun trucks en zo brandstof, CO²-uitstoot en onderhoudskosten te besparen, bestelde AFC 35 Fiat Panda’s op TwinAir Turbo Natural Power. Oftewel aardgas. “Het is efficiënter om een kleine bedrijfswagen thuis te parkeren in vergelijking met een grote truck, ook naar goed nabuurschap toe voor buurtbewoners;  30 % minder CO2 uitstoot en 80 % minder fijn stof kadert ook perfect in duurzame en milieuvriendelijke mobiliteit. Verder is het aantrekkelijk voor de chauffeurs om over een bedrijfswagen te beschikken en kunnen we hierdoor gemakkelijker kandidaat chauffeurs aantrekken” zegt Filip De Dijcker, Managing Director bij AFC NV. 

Fiat Panda AFC