Fernando Alonso WEC

Fernando Alonso en Pastor Maldonado dit weekend in actie op Spa tijdens de WEC

Vandaag en morgen kan je Formule 1 kanon Fernando Alonso nog aan het werk zien tijdens de 1ste manche van de WEC op het circuit van Spa-Francorchamps.

En of de Spanjaard indruk maakte bij zijn tijdelijk nieuwe werkgever (Toyota Gazoo Racing). Tijdens de eerste oefensessie gisteren stond Alonso meteen bovenaan de timesheets. In de tweede oefensessie was Toyota collega Conway wel een stuk sneller (1:56.172). Zonet was Neel Jani in de Rebellion de snelste in de derde en laatste oefensessie. Ondanks het vertrek van Porsche en Audi zorgen Rebellion, SMP Racing en Bykolles dus toch nog voor het nodige weerwerk tegenover Toyota.

F1-brokkenpiloot Pastor Maldonado vergaat het (voorlopig) niet slecht in de LMP2 klasse van de WEC. De Venezolaan was in elke oefensessie de snelste in zijn Dragon Speed. Ook in de GT-klasse zal er deftig materiaal te zien zijn: Ford GT, BMW 8, Aston Martin Vantage, Ferrari 488 … en niet te vergeten de Porsche 911. De kwalificaties voor de zes-uurs race starten straks om 15:00. Morgen start de 1ste manche van het nieuwe WEC seizoen om 13:30. Een aanrader.