Vanthoor

Nicolas Lapierre wint de 4 uur van Spa, broertjes Vanthoor tweede

De European Le Mans Series was dit weekend voor het eerst in zijn geschiedenis in actie op het circuit van Spa-Francorchamps. De 4 uur van Spa maakt dus sinds dit jaar deel uit van het ELMS championship waarbij LMP2 en LMP3 auto’s in actie komen.

De ELMS kan je aanzien als een soort light WEC formule en werd samen met de World Series by Renault Sport ingepland. Het startveld omvat toch een 40-tal wagens en doet ook circuit aan zoals Silverstone, Imola en de Red Bull Ring aan. De Fransman Nicolas Lapierre startte met zijn Oreca-Nissan van het Dragon Speed team vanop de poleposition. Landgenoten Dries en Laurens Vanthoor probeerden dit weekend de Belgische eer hoog te houden en dwongen met hun #47 LMP2 bolide van het WRT Racing team een achtste startplaats af.

img_6175

De #21 Oreca-Nissan polesitter was halfweg koers teruggevallen naar een zevende plaats. Dankzij een slimme pitstopstrategie was het trio Vanthoor & Stevens opgeklommen naar de top 3 na 2,5 uur koers en dat ondanks motorproblemen net voor de start. In een incidentrijke race waar de Safety Car regelmatig het tempo aangaf zorgde ervoor dat het deelnemersveld telkens weer dichter bij mekaar kwam en dat speelde in het voordeel van de WRT #47. Veertig minuten voor het afvlaggen nam het Belgisch-Brits duo de leiding over, maar na een sterke stint van Nicolas Lapierre in de #21 kwam de leiding terug in handen van de Fransman die dan relatief gemakkelijk naar de zege reed. De WRT LMP2 werd knap tweede ondanks het benzine sparen naar het einde van de race toe.