6 uur Nürburgring

Dubbelslag voor Porsche tijdens de 6 uur van Nürburgring

Het trio Timo Bernhard, Brendon Hartley en Earl Bamber hebben in een Porsche de WEC 6 uur van Nürburgring gewonnen. Ze haalden het na een intense strijd nipt van teamgenoten André Lotterer, Neel Jani en Nick Tandy.

De Toyota #7 startte vanop pole maar kon die op een wisselvallige Nürburgring niet verzilveren. Een overzicht van het wedstrijdverloop dat overigens vrij incidentloos verliep:

  • Nog voor de start krijgt Toyota #8 problemen en moet een brandstofpomp vervangen worden.
  • Na de eerste pitstops blijft Toyota #7 aan de leiding met kleine marges op de Porsches #1 en #2 die posities geswapt hebben.
  • Na exact 77 minuten slaagt Brendon Hartley er in leider José Maria Lopez te verschalken. Even later gaat ook de Porsche van Neel Jani voorbij aan de Toyota.
  • Halfweg race gaat Neel Jani in de #1 Porsche voorbij aan teamgenoot Brendon Hartley.
  • De laatste pitstop van de #1 Porsche verliep niet vlekkeloos waardoor Porsche #2 alsnog met de overwinning gaat lopen.

Uiteindelijk is het dus de #2 Porsche die aan het langste eind trekt. De Toyota’s eindigen op plaats drie en vier. Het trio Hartley, Bernhard en Bamber heeft nu 30 punten voorsprong op Toyota rijders Anthony Davidson, Kazuki Nakajima en Sébastien Buemi.

In de LMP2 categorie gaat het team Jackie Chan DC Racing verder op haar goede vorm van Le Mans. Met het trio Oliver Jarvis, Thomas Laurent en Ho-Pin Tung reden ze vlotjes naar de zege. In de LMGTE-PRO categorie was de zege voor een Ferrari 488, in de LMGTE-AM reed een Porsche 911 naar de overwinning.

Op de volgende race is het wachten tot 3 september voor de 6 uur van Mexico. Porsche zou ook volgende maand bekendmaken indien het doorgaat met haar LMP1 programma. Een beslissing die de toekomst van de WEC zal bepalen.

6 uur Nürburgring