Ford GT40

Dit weekend Spa Six Hours Classic op het circuit van Spa-Francorchamps

Enkele weken na de F1 Grand Prix is er dit weekend opnieuw een prestigieuze autorace op het circuit van Spa-Francorchamps. Met de Spa Six Hours Classic race is er opnieuw veel actie gegarandeerd op het circuit in de Ardennen.

De zes uursrace zelf start zaterdag om 15:55, maar ook op vrijdag en zondag zit de planning goed vol met onder meer oude Formule 1 bolides, GT’s, prototypes en touringwagens. Voor de Spa Six Hours zijn de Ford GT40’s opnieuw favoriet voor de overwinning, maar ook de Jaguar E-types, Shelby Cobra’s en talrijke Aston Martin’s mogen zeker niet afgeschreven worden. In totaal komen dit weekend een 650 auto’s in actie op het circuit van Spa-Francorchamps.

De wedstrijd lokt ook traditioneel enkele grote namen en dit jaar is dat niet anders. Zo kan je dit weekend ondermeer ex F1 piloot Gerhard Berger aan het werk zien in een Ford GT40. Ook een zekere Prins Rahim Aga Khan kan je in een Porsche 911 achter het stuur vinden.

Vergeet trouwens zeker geen oordopjes, want de historische Formule 1 wagens uit de jaren ’60, ’70 en ’80 zijn een aanslag op je trommelvliezen. Meer informatie en het volledige programma vind je op www.spasixhours.com. Om in de sfeer te komen kan je de leukste foto’s van vorig jaar nog eens herbekijken.

arrows F1