Ferrari F8 Tributo

De Ferrari 488 is niet meer, welkom F8 Tributo

Een nieuwe Ferrari is altijd een klein beetje feest. Zelfs Prins Laurent zakte met zijn zoon af om een kijkje te nemen naar de nieuwe Ferrari F8 Tributo.

Nu al een opvolger voor de Ferrari 488 GTB dachten we spontaan toen we het nieuws vernamen van de F8 Tributo. In Genève trok Ferrari het doek van haar nieuwste onder het oog van wellicht het ganse Ferrari management team. Ferrari’s nieuwste lijkt dan ook verdacht veel op de 488 die op zijn beurt nog steeds veel weg heeft van de 458. Vooral in profiel lijken de wijzigingen minimaal. De voorbumper heeft dan weer veel weg van de nieuwe Pista. Toch is het reeds van 2015 geleden dat we kennis konden maken met de 488 en omdat Ferrari zich niet wil ‘verlagen’ tot faceliften opteerden ze voor een compleet nieuwe naam. Vooraan werden de lichtblokken iets eleganter en achteraan vinden we de achterlichten terug van de GTC4 Lusso en dus ook van de 812.

Ferrari F8 Tributo

Deze ‘instap’ Ferrari beschikt over maar liefst 720 pk (bij 8.000 rpm), een evolutie van de huidige 3,9 liter V8 turbomotor. Ferrari beweert nog steeds dat al dat vermogen aanwendbaar is al lijkt ons dat wel betwistbaar. Het blijven Italianen natuurlijk. Tegenover de 488 zet de F8 40 kg minder op de weegschaal en Ferrari zorgde bovendien voor een nieuwe versie van de ‘Ferrari Dynamic Enhancer’ die op het stuur via de manettino’s geactiveerd kan worden voor een nog betere performance op de limiet. De topsnelheid bedraagt 340 km/h, en de spurt van 0 tot 200 km/h neemt amper 7,8 seconden in beslag.