Bugatti La Voiture Noire present op Chantilly Arts & Elegance op 30 juni

Komende zondag vindt opnieuw een editie plaats van het tweejaarlijkse Arts & Elegance concours in Chantilly. Het is niet naast de deur, maar wie ziet er nu tegenop om een paar uurtjes te rijden?

Het belooft weer een indrukwekkende editie van Arts & Elegance te worden met ondermeer de 110e verjaardag van Bugatti en een eerbetoon aan de Le Mans bolides van eind de jaren ’90. Bugatti brengt de duurste auto ooit mee, de Bugatti La Voiture Noire die we ook reeds op het autosalon van Genève konden bewonderen.

Ander hoogtepunt zijn dan weer de Le Mans Endurance GT versies van de McLaren F1 en de Mercedes-Benz CLK GTR, en wellicht ook de Porsche GT1. De straatversies zijn er wellicht niet te zien, al weet je maar nooit dat een gek ermee op de bezoekersparking staat. Andere toppers zijn de Toyota 2000 GT, de Porsche 917, Aston Martin DBR1 en de Bentley Blue Train. Ook zal Pagani aanwezig zijn met vijf wagens naar aanleiding van haar 20ste verjaardag. Bovendien is er ook een supercarsectie met een Porsche Carrera GT, een P1 GTR en een Ferrari Enzo.

Een ticket kost in voorverkoop toch wel een stevige € 50, maar het event staat garant voor een ongeziene mix tussen oldtimers en hedendaagse wagens en dat in een unieke setting, het kasteelterrein van Chantilly.

Hieronder ons verslag van vorige editie.