borderrun

Borderrun 2014

borderrun

Op een zondagmorgen vroeg uit de veren… Dat kan maar één ding betekenen, er is een auto-evenement. Deze zondag vond de Borderrun voor de tweede keer plaats.

Rond 11 uur kwamen we aan in het dorpje Sluis, net over de Nederlandse grens. We waren onmiddellijk overdonderd van alle spectaculaire auto’s, maar ook van de grote belangstelling. Mensen vanuit heel Nederland en België waren naar het kleine dorpje afgezakt om er hun favoriete auto’s te gaan bewonderen.

borderrun

 

Een half uurtje later, na eens een rondje langs alle deelnemende wagens gelopen te hebben, vertrok het hele deelnemersveld voor het eerste deel van de rondrit. De rit stuurde de deelnemers de hele tijd naar wegen in de grenssteek tussen België en Nederland, vandaar ook de naam ‘Borderrun’.

borderrun

 

Wij probeerden de wagens de hele rit te volgen, wat niet altijd even makkelijk was met al die pk-monsters. Na een uurtje rijden op zeer mooie en bijna verlaten wegen kwamen we aan bij de middagstop. De ideale gelegenheid voor ons om eens alle auto’s van dicht te bestuderen. Auto’s van alle soorten, maten en kleuren reden mee. Van getunede Golfjes tot een Lamborghini Aventador, van een oude Gembella Porsche tot zelfs een Mercedes G63 AMG 6×6!

borderrun

 

Eens alle ‘borderrunners’ weer vertrokken waren voor het tweede deel van de rondrit, besloten wij om rechtstreeks naar de eindstop te rijden. Na bijna een half uur stil gestaan te hebben op een brug, omdat er een zeilbootje moest passeren, waren we al niet meer de eerste bij de finish.

Wij hebben er in ieder geval van genoten en de deelnemers waarschijnlijk ook. Volgend jaar weer!

MEER FOTO’S HIER!