BMW 6 Rowe Racing

BMW wint voor de 23ste keer de 24 uur van Spa

Net zoals vorig jaar heeft BMW de 24 uur van Spa gewonnen. De Ardennenklassieker met 65 auto’s aan de start stond weer bol van spanning.

De spanning begon reeds 2 uur voor de start gisteren met de bestraffing van alle zes Mercedes-AMG’s die van het front van de startgrid naar het achterveld werden verwezen. Daarnaast moesten de AMG’s tijdens de race een stop-and-go penalty van 5 minuten afwerken. Dankzij een vroege FCY (full course yellow) situatie veroorzaakt door een uitstapje van de #333 Ferrari 488 verloren de meeste AMG’s maar 1 ronde.

 

AMG GT3

De race telde overigens tal van zware crashes met als gevolg dat er enkele vangrails gerepareerd moesten worden, maar menselijk leed bleef gelukkig uit.

In het laatste halfuur gingen de hemelsluizen voor een tweede maal open en de #8 Bentley GT die bijna gans de wedstrijd op de eerste of tweede plaats reed was daar het grootste slachtoffer van. Na 530 rondjes en 24 pitstops toonde de Rowe Racing BMW 6 van het trio Maxime Martin, Philipp Eng en Sims Alexander zich de sterkste van het GT startveld. Dankzij deze overwinning viert BMW haar 23ste 24 uurszege op het circuit van Spa-Francorchamps. De Mercedessen wisten zich op te werken in de top 15 en de nummer #88 AMG GT3 wist zelf naar een tweede plaats te rijden op minder dan 1 ronde. Polesitter Vanthoor in de WRT Audi R8 finishte als derde, maar een zege voor de Belg was zeker mogelijk maar dat was buiten een aanrijding gerekend waardoor de Audi drie ronden verloor.

Met dank aan Kurt Vanhoenaker voor de foto’s.

Uitslag 24h Spa