Max Dufourny

België heeft ook een Max in de autosport. Iemand om in het oog te houden?

Vorig weekend vond op het circuit van Spa-Francorchamps de zesde manche van de Formule Renault 2.0 Eurocup plaats. Ene Max Defourny kwam er aan de start om onze Belgische driekleur te verdedigen.

De bijna 18 jarige Defourny neemt dit seizoen deel aan de Formule Renault 2.0 Eurocup evenals de Formule Renault 2.0 NEC. Vorig jaar was Max ook reeds actief in die laatste discipline en kroonde zich er tot Rookie Champion. Voor zijn thuispubliek in Spa startte Defourny dit jaar vanop de pole in de tweede race, maar Defourny was in Kemmel betrokken bij een aanrijding waardoor er geen goed resultaat meer in zat. Ook in de eerste race een dag eerder konden de hooggespannen verwachtingen niet ingelost worden door een valse start van Max.

Max Dufourny

Vandaag kroonde Defourny zich dan toch tot vice-kampioen in de 2.0 NEC, de uitschuivers in Spa lijken letterlijk een eenmalige uitschuiver. Ook in de 2.0 Eurocup kan Defourny nog vice-kampioen worden indien een goed resultaat kan neergezet worden tijdens het laatste weekend op het circuit van Estoril in Portugal. De langharige Belg heeft zeker talent, maar op een schaal van Jérôme D’Ambrosio tot Stoffel Vandoorne schatten we hem eerder richting de andere Waal toe.

De titels in beide Formule Renault 2.0 disciplines zijn voor de Britse rookie Lando Norris met het duitse Kaufmann Racing team. De kans dat de 17 jarige Norris kan doorgroeien naar de Formule 3.5 of GP3 zijn een stuk groter dan die van Defourny, maar wij duimen alvast voor onze Max!

.